+90 (216) 517 00 59   bilgi@gochanevdenevenakliyat.com.tr
HEMEN ŞİMDİ ARAYIN

Mağaza Taşımacılığı

Mağaza Taşımacılığı


Mağaza Taşımacılığı, kesinlikle organize olarak yapılması gereken bir taşımacılıktır. Çünkü mağazaların taşınması işlemi esnasında mağaza satılan ürünlerin karışmaması, paketleme ve ambalajlama işleminin belirli bir sıra ile yapılması çok önemlidir. Çünkü taşıma işlemi sırasında ürünlerin karışması demek mağazanın daha geç faaliyete geçmesi ve karşılığında maddi kayıplara uğraması demektir. Bu nedenle mağaza taşımacılığı yapılırken ambalajlama ve paketleme işlemi dikkatli bir şekilde yapılmalıdır.

Firmamızca taşınacak olan mağazanın ürünlerinin tespiti, hangi ürünün nasıl sarılacağı ve paketleneceği tespiti, mağazadaki rafların,bankoların, farklı yapıdaki askılık ve raf çeşitlerinin bağlanması çok önemlidir. Yapılacak olan taşıma analizler sonucu taşıma işleminde kaç araç kullanılacağı, araç cinsleri tespiti yapılır. Tüm bu işlemler çok hızlı ve doğru bir şekilde yapılarak mağazanın taşınması için hazırlıklara başlanır.

Mağaza taşımacılığında öncelikle ürünler raflardan indirilerek, sarılmaya, ambalajlanmaya, ve paketlenmeye başlanır. Ürünlerin nakliyeye hazır hale getirilmesi esnasında ürün karakteristiğine göre ambalaj malzemesi kullanılır. Bu ambalaj malzemelerinin ürüne göre seçilmesinin amacı, ürünün ambalajlanması, araca kadar taşınması, araca yüklenmesi ve yeni adresine kadar nakledilmesi, yeni adresin içerisine taşınması esnasında zarar görmesini ve hasara uğramasını önlemek içindir.  

Mağaza Taşımacılığı

Mağaza taşımacılığında esas olan ürünlerin ve mağazanın içerisindeki raf sistemlerinin çok hızlı bir şekilde taşınarak yeni mağazaya yerleştirilmesi ve mağazanın bir an önce yeniden faaliyeti geçerek çalışmaya başlamasıdır. Bu nedenle mağaza taşımacılığında, eğer mağaza büyükse ve iki araçla veya tek araçla iki seferde yapılacaksa, işgücü ikiye bölünür. Birinci grup mağaza raflarındaki ürünleri yere indirip paketleme ve ambalajlama işlemi yaparken, ikinci grup mağazanın içindeki raf sistemlerini söker. Raf sistemleri söküldükten sonra eğer taşıma iki araçla yapılacaksa birinci araca raf sistemleri yüklenir ve yeni adrese gönderilir. Yeni adreste raf sistemleri kurulurken, eski adresteki ürünlerin paketleme ve ambalajlama işlemleri de bitirilerek yüklenir ve ikinci adrese nakledilir.

İkinci parti ürünler yeni adrese getirildiğinde raf sistemleri kurulmuş ve üzerine ürünler dizilmeye hazır hale getirilmiştir. Ürünler araçtan mağazaya taşınırken, istenildiği takdirde ürünler doğrudan raf sistemlerinin üzerine yerleştirilerek  zamandan tasarruf etme yoluna gidilebilir. Fakat ürünlerin raflara yerleştirilmesi ve belirli bir düzende sergilenebilmesi ürünlerin yerleştirilmesi mağazadaki satış danışmanları tarafından yapılması yerinde olacaktır. 

Şehir içi Nakliyat