+90 (216) 517 00 59   bilgi@gochanevdenevenakliyat.com.tr
HEMEN ŞİMDİ ARAYIN

Hastane Taşımacılığı

Hastane Taşımacılığı


Nakliyat işinin en riskli ve zor işidir hastane taşımacılığı. Çünkü nakil esnasında taşınan cihazlardan birisinin bile zarar görmesi, bu cihaza ihtiyacı olan bir hastanın belki da hayatını kaybetmesine veya vücudunda kalıcı hasarlar oluşmasına sebep olabilir. Bu nedenle hastane taşımacılığı azami hassasiyet ve dikkat isteyen bir iştir. Ve bu şekildeki taşıma işleri mutlaka konusunda deneyimli ve işini ciddiyetle yapan  firmalar tarafından yapılması gereken bir işlemdir. Aynı zamanda tıbbi cihaz ve aletlerin ambalaj ve paketlenmesi çok hassas bir konudur.

Hastaneniniz mi taşınacak. Bizimle iletişime geçmeniz yeterli olacaktır. Firmamızın hastane taşımacılığı konusunda uzmanlaşmış teknik personelimiz gelerek hastane içerisinde gerekli keşif ve analiz çalışmalarını yapacaktır. Bu analiz ve keşif çalışmaları esnasında yapılacak işler şunlardır; hastanenin yatak sayısı, ranza sayısı, ameliyathane sayası ve ameliyathane cihazları sayısı ve büyüklükleri, personel sayısına bağlı olarak personel eşyaları (soyunma dolapları, dinlenme odaları mobilya ve eşyaları) yönetim kısmı eşyaları, bilgisayarlar ve burada sayılmayan diğer eşya ve cihaz sayıları yaklaşık olarak tespit edilir. Bu tespit sonrasında taşıma planı oluşturulur. Eşya ve cihaz ambalajlama / paketleme prosesi tespit edilir. Büyük cihazların taşınması esnasında yapılması gereken işlemler ve taşıma yöntemleri tespit edilir. Büyük cihazlar için vinç gerekip gerekmediği, taşıma aşamasında sökülmesi gerekip gerekmediği,sökme işlemini yapacak teknik personelin bulunup bulunmadığı tespit edilir.

Hastane Taşımacılığı

Tüm bu işlemlerin tek amacı vardır. hastaneyi sorunsuzca, hızlı ve taşınan cihazlara zarar vermeden taşımak. Yukarıda sayılan işlemlerin tamamlanmasından sonra hastane taşıması için yol haritası oluşturulur. Bu haritaya göre hazırlanan taşıma planına sadık kalınarak taşıma işlemi için gerekli sarma, paketleme ve ambalajlama işlemine başlanır. Aynı zamanda sökülmesi gereken tıbbi cihazlar için teknik personel gerekli çalışmalara başlar. cihazların sökülmesi, sorumluluğu tamamen hastane yönetimine aittir. Çünkü cihazların kullanım amacı nedeni ile doğrudan cihazları çok iyi bilen teknik personel tarafından sökülmesi en uygun çalışma yöntemidir.  

Eşyaların paketlenmesi işlemi sonrası, en uygun araçlarla taşıma işlemi başlatılır. Yüksek katlardan indirilecek eşyalar mümkünse asansörle, değilse kas kuvveti ile taşınarak nakliye aracına yüklenir. Eşyalar yüklenirken yükleme kurallarına dikkat edilir. Ağır ve sağlam eşyalar alt tarafa, hafif ve hassas eşyalar üst kısma yerleştirilir. Yerleştirme esnasında aralarda boşluk kalmamasına ve sarsıntı nedeni ile eşyaların hasar görmemesine dikkat edilir. Yeni hastaneye / yeni adrese gelindiğinde eşyalar aynı şekilde asansörle veya kas kuvveti ile taşınarak yerleştirilir.

Tıbbi cihazların taşınmasında kesinlikle çok dikkatli olarak taşıma işlemi gerçekleştirilir. Cihazların yüklenmesi esnasında hasar görmemeleri için cihazlar, araca yerleştirilmek için sıkıştırılmaz. Bunun yerine cihazların etrafına sarsıntıyı önleyecek malzemeler konularak sarsıntının önüne geçilir. Hastanenin tüm eşya ve cihazlarının taşınmasından sonra özelliği olan eşya ve cihazlar hastane görevlisi veya yetkilisinin göstermiş olduğu yerlere konularak taşma işlemi bitirilir. 

Şehir içi Nakliyat